У Нацбанку пояснили, навіщо замовили своїм працівникам медстраховок на 30 мільйонів гривень

У Нацбанку пояснили, навіщо замовили своїм працівникам медстраховок на 30 мільйонів гривень

Фото: Національний банк України

Три тисячі банкірів застрахували на три роки.

У Національному банку України підтвердили, що підписали договір корпоративного добровільного медичного страхування зі страховою компанією "Альфа Страхування". Майже три тисячі працівників регулятора застрахували на три роки. Розмір страхового платежу на одну особу становить 3,3 тис. грн на рік, тобто загалом 29,7 млн грн за три роки за всіх працівників.

Медстрахування буде добровільним.

"Тому працівники НБУ страхуватимуть своє здоров'я за бажанням (заявою), сплачуючи податок із доходів фізичних осіб та військовий збір. Працівники НБУ можуть підвищувати клас страховки за власний кошт. Наразі виявило бажання застрахуватися близько 1,5 тис. працівників Національного банку", – ідеться в повідомленні прес-служби регулятора.

У НБУ пояснили, аби конкурувати на ринку праці, роботодавець у їхньому сегменті повинен надати працівникам медичну страховку.

"Національний банк прагне залучати та утримувати кращих фахівців. У сьогоднішніх умовах ринку праці наявність добровільного медичного страхування вже не є перевагою, адже більшість роботодавців сегменту ринку, у якому ми конкуруємо за персонал, надають ДМС своїм працівникам. Наявність медичної страховки забезпечує необхідний рівень підтримки здоров'я працівника 24/7, надає гнучкість та значно економить час. Крім того, з огляду на наявну кількість застрахованих осіб, утримання лікувально-оздоровчого комплексу тільки у м. Києві у розрахунку на рік коштувало на 30% дорожче ніж ДМС працівників НБУ в усіх регіонах України", – зазначив директор департаменту персоналу НБУ Роман Борисенко.

Торік у рамках реформи Нацбанк відмовився від відомчих лікувально-оздоровчих комплексів.

"Усе вивільнене медобладнання передано лікувальним установам Міністерства оборони України на потреби лікування військовослужбовців. Вихід Національного банку з державної служби позбавив права обслуговування працівників регулятора у відомчих лікувальних закладах Державного управління справами", – пояснили в НБУ.

Обов'язковий перелік програми добровільного медичного страхування працівників Нацбанку та вимоги до рівня клінік from tsnua

Повʼязані теми:

Наступна публікація