У Нацбанку відхрещуються від масових чуток про звільнення Гонтаревої

У Нацбанку відхрещуються від масових чуток про звільнення Гонтаревої

Валерія Гонтарева / Фото: Reuters

У прес-службі регулятора обіцяють повідомити за місяць у разі звільнення голови правління.

Прес-служба Національного банку України заперечує, що голова правління Валерія Гонтарева буде звільнятися. Чутки про це активно обговорюють у пресі останні дні.

"У відповідь на запити ЗМІ, прес-служба не підтверджує інформацію щодо відставки голови НБУ Валерії Гонтаревої. Як ви знаєте, НБУ традиційно за місяць повідомляє про майбутні зміни у складі правління. Такого повідомлення не було, а отже інформація не відповідає дійсності. Наразі усі члени правління працюють за планом та мають щільний графік роботи", - запевняють у НБУ.

Тим часом "Економічна правда" з посиланням на джерела переконує, що про відставку за власним бажанням Гонтарева може заявити вже цього тижня, 2 березня. Станеться це лише після того, як їй знайдуть заміну. Але остаточну кандидатуру ще не затвердили.

Нагадаємо, Гонтарева змінила Степана Кубіва на посаді голови Національного банку в червні 2014 року. Згодом Кубів став першим віце-прем'єр-міністром, міністром економічного розвитку і торгівлі в уряді Володимира Гройсмана.

Діяльність Нацбанку за часів керівництва Гонтаревої запам'яталася суттєвими реформами, масовим зачищенням ринку від проблемних банків, а також націоналізацією найбільшого банку в Україні - "ПриватБанку", який вже понад два місяці є державною власністю.

Валерія Гонтарева не бачить загроз у діяльності банків з російським капіталом в Україні

Валерія Гонтарева не бачить загроз у діяльності банків з російським капіталом в Україні

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Підпал будинку Гонтаревої
Наступна публікація