У "Нафтогазі" відреагували на "газові перемовини" Медведчука та Бойка з Медведєвим

У "Нафтогазі" відреагували на "газові перемовини" Медведчука та Бойка з Медведєвим

Фото: ТСН.ua

В компанії вважають, що дії кандидатів в депутати спрямовані на підтримку насамперед "Газпрому".

У НАК "Нафтотогаз" назвали візит до Росії керівника політичної ради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука і лідера цієї партії Юрія Бойка "фейковими переговорами по газу", які перш за все в інтересах РФ.

Про це 11 липня на своїй сторінці у Facebook виконавчий директор української компанії Юрій Вітренко.

Один з керівників НАК нагадав про борг "Газпрому" перед "Нафтогазом" та припустив, що дії Медведчука та Бойка можуть свідчити про те, що вони намагаються допомогти ці гроші не віддавати.

"Газпром" заборгував "Нафтогазу" вже майже 3 мільярди доларів. У перерахунку на кожну українську родину - це приблизно 200 доларів. Дії Медведчука та Бойка можуть свідчити про те, що вони намагаються допомогти "Газпрому" ці гроші нам не віддавати. У нашій скарзі на Єврокомісію ми детально пояснюємо, як "Газпром" зловживає своїм домінувальним становищем (монополією) на європейському ринку. Якби "Газпром" це не робив, то в Україні би імпортний газ був дешевшим якраз приблизно на ті ж 25 відсотків. І транзит газу би через Україну зберігався", – зазначив Вітренко.

Передвиборчі шоу Медведчука та Бойка з їхніми візитами до Москви та фейковими «переговорами по газу» змушують звернуту...

Опубліковано Юрієм Витренком Четвер, 11 липня 2019 р.

Виконавчий директор "Нафтогазу" вважає, що Медведчук і Бойко "мають принаймні публічно закликати російську сторону заплатити нам борг у 3 мільярди доларів і усунути всі зловживання монопольним становищем".

Нагадаємо, що 10 липня прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв проводив зустріч з членами "Опозиційної платформи - За життя" Юрієм Бойком та Віктором Медведчуком у будівлі "Єдиної Росії" в Москві. Під час зустрічі російський прем'єр зазначив, що після виборів до Верховної Ради Росія готова повернутися до обговорення з Україною транзиту газу та бачить "два шляхи вирішення цієї проблеми".

Марош Шефчович обговорить у Москві транзит російського газу через Україну після 2019 року

Марош Шефчович обговорить у Москві транзит російського газу через Україну після 2019 року

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація