У НБУ розповіли, як валютний ринок відреагував на розпуск Ради

У НБУ розповіли, як валютний ринок відреагував на розпуск Ради

Фото: Національний банк України

Основна валюта почала дорожчати.

У Національному банку України не бачать суттєвих змін на валютному ринку на тлі новини про розпуск Верховної Ради та проведення позачергових парламентських виборів.

Про це заявив заступник голови НБУ Олег Чурій, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я не бачу реакції на розпуск Ради на внутрішньому ринку. Є коливання, але це навряд чи пов'язано з якимись політичними речами", - сказав Чурій.

Заступник голови НБУ пояснив, що нині зріс вплив такого чинника, як репатріація дивідендів, оскільки затверджують аудиторські звіти, і збори акціонерів ухвалюють рішення про їхню виплату. Значущим чинником також залишається приплив нерезидентів у держоблігації, зокрема завдяки початку роботи через Clearstream.

"У нас курс визначається не рухом капіталу, як у розвинених країнах, а реальними експортно-імпортними, борговими операціями загалом", - сказав Чурій.

З припливом нерезидентів складова ринку капіталу у впливі на ситуацію зростатиме.

"Тоді ми зможемо побачити такі коливання, як були вчора на ринку єврооблігацій України, де найбільш довгі папери просіли в ціні до 1%", - уточнив Чурій.

Тим часом в офіційних курсах валют продовжує дорожчати долар. У п'ятницю, 24 травня, долар США здорожчає на 3 копійки й коштуватиме 26,33 грн. Євро навпаки здешевшає на 5 копійок і коштуватиме 29,33 грн.

Повʼязані теми:

Наступна публікація