У Новому Роздолі немає опалення, велике навантаження на електромережу, може зникнути вода

У Новому Роздолі немає опалення, велике навантаження на електромережу, може зникнути вода

Фото: 4studio.com.ua

У місті виникла критична ситуація через проблеми на місцевій ТЕЦ.

У Новому Роздолі на Львівщині склалася критична ситуація. Там через проблеми на теплоелектроцентралі у місті досі немає опалення, через надмірне навантаження на мережі електрики позбавлені цілі райони. Під загрозою постачання води в один з районів міста.

Про це повідомляє НАК "Нафтогаз України".

"Минулої зими через недбалість попереднього управителя на Новороздільській ТЕЦ сталася серйозна аварія, а цього року регламентні роботи не фінансувалися і не проводилися належним чином. Ми розуміємо, що ми отримали у спадок від "Гарант Енерго М" не просто складний актив, а клубок проблем. Вдячні працівникам ТЕЦ, місцевим активістам, журналістам, депутатам, представникам міської влади, ЛОДА та прем'єр-міністру за бажання і готовність разом цю ситуацію приводити до ладу", - зазначили в "Нафтогазі".

Перше завдання – знайти працівників, адже чимало колишніх звільнилися через борги із зарплат за п'ять місяців. Тож "Нафтогаз" 18 листопада проведе зустріч із нинішніми та колишніми працівниками ТЕЦ.

"Наразі ми працюємо не тільки над тим, щоб максимально швидко перевірити технічний стан інфраструктури і запустити ТЕЦ Нового Роздолу і Новояворівська, а й над тим, щоб повернути спеціалістів", - повідомили в "Нафтогазі".

Запрошуємо працівників Новороздільської ТЕЦ, а також працівників, які звільнились через невиплату заробітної плати...

Опубліковано Нафтогаз України - Naftogaz Неділя, 17 листопада 2019 р.

Днями "Нафтогаз" долучився до управління майном ТЕЦ Нового Роздолу та Новояворівська, де досі немає опалення у щонайменше 60 тисяч людей, передає "Радіо Свобода". За даними "Нафтогазу", заборгованість теплоелектроцентралі перед його підприємствами становить майже 800 млн грн. При цьому борги із зарплат працівникам ТЕЦ оцінюють у понад 11 млн грн.

Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ раніше належали фірмам братів Богдана та Ярослава Дубневичів. Торік були затримані кілька службовців цих фірм за підозрою у розкраданні газу НАК "Нафтогаз України" на 1,4 млрд грн. У результаті під тимчасове управління і через конкурс було обрано нового управителя ТЕЦ – київське приватне підприємство "Гарант Енерго М". У "Нафтогазі" заявили, що "Гарант Енерго М" не змогло впоратися із викликами управління, головним чином – технічним станом ТЕЦ і питаннями оплати праці робітникам.

Через відсутність опалення у Новояворівську та Новому Роздолі оголосили надзвичайну техногенну ситуацію

Через відсутність опалення у Новояворівську та Новому Роздолі оголосили надзвичайну техногенну ситуацію

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Газовий конфлікт України і РФ
Наступна публікація