У пошуках квартири економ-сегменту. Скільки коштує орендувати житло в Києві

У пошуках квартири економ-сегменту. Скільки коштує орендувати житло в Києві

Фото: УНІАН

Від початку року нерухомість здорожчала на 20%.

Винайняти квартиру в столиці стало на 20% дорожче від початку року. Українці для оренди та купівлі шукають нерухомість економ-сегменту - житло до 50 квадратних метрів.

Про це розповів аналітик консалтингової компанії в сфері нерухомості Сергій Костецький, пише Gazeta.ua.

"Найдешевшу "вбиту" однокімнатну квартиру в хрущовці можна орендувати за 4-5 тисяч гривень. Таких пропозицій дуже мало. Але попит великий. Однокімнатне житло з ремонтом можна зняти за 6 тисяч. Стільки ж коштує оренда двокімнатної квартири невеликої площі. Щоправда, у віддалених районах без ремонту, меблів і техніки. За кращі варіанти доведеться заплатити 7-8 тисяч гривень", - уточнив експерт.

Плату за оренду житла піднімають ті, хто раніше її недооцінював.

"Наприклад, квартиру кілька років орендар знімав за 3-4 тисячі гривень. Як він з'їхав, власник почав здавати квартиру дорожче", - пояснив Костецький.

Ріелтори прогнозують зростання цін на оренду квартир щонайменше на 10%

Ріелтори прогнозують зростання цін на оренду квартир щонайменше на 10%

У Києві щомісяця орендують у середньому до 1,5 тис. квартир.

"На ринку нерухомості середня ціна пропозиції зросла. Однак середня ціна угоди не змінилася. Люди перестали знімати дороге житло. Шукають квартири економ-сегменту. Це в основному молоді сім'ї, випускники, які з'їхали з гуртожитків. Також ті, хто хоче переїхати від батьків", - каже експерт.

Часто однокімнатні квартири купують, аби здавати в оренду. Для повернення вкладених грошей знадобиться до 30 років.

"У Києві в основному купують однокімнатні квартири до 30 тисяч доларів. У передмісті — 20-25 тисяч доларів. Площа таких квартир - до 50 квадратних метрів. У новобудовах близько 50% квартир - однокімнатні. Це можуть бути квартири площею 70 квадратних метрів. Тоді є можливість перебудувати житло у двокімнатне", - зазначив Костецький.

У вересні в столиці найдешевше вдалося офіційно орендувати 1-кімнатну квартиру на вул. Набережно-Луговій на Подолі - житло площею 32 квадратні метри здали за 6 тис. грн. У цьому ж районі, на вул. Хорива, здали в оренду й найдешевшу 3-кімнатну квартиру – за 4,5 тис. грн.

В Україні зростає кількість шахрайських схем при наймі квартири

В Україні зростає кількість шахрайських схем при наймі квартири

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація