У Roshen пояснили, як майно з липецької фабрики опинилося в Україні

У Roshen пояснили, як майно з липецької фабрики опинилося в Україні

Фото: gvult.com

Ніякого криміналу в цьому немає, запевняють кондитери.

Липецька фабрика вивезла своє обладнання з території держави-агресора. Цю інформацію підтвердили у корпорації Roshen, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Скандал спалахнув минулого тижня, коли програма "Гроші" на 1+1 повідомила про  чотири перетини українського кордону обладнанням із заводу в Липецьку. Дороговартісне майно заарештованого підприємства вдалося забрати з Росії та перевезти до Києва. Насоси та холодильні машини перевозили у жовтні 2015 року, квітні 2016 року та двічі цьогоріч у січні. Це стало відомо з документів митниці.

Корпорація Roshen вивезла обладнання з фабрики у Липецьку попри арешт майна

Корпорація Roshen вивезла обладнання з фабрики у Липецьку попри арешт майна

Уже перший транш відбувся, коли майно фабрики було заарештоване рішенням Басманного суду Москви. Оглядачі припускають, що власникам вдалося домовитися і врятувати техніку, вартість лише однієї партії котрої перевищує 10 млн гривень. Яким чином під час дії арешту майно фабрики вивезли до України, журналісти попросили пояснити в Адміністрації президента. Украй стисла відповідь надійшла з особистої пошти голови департаменту інформаційної політики: "Оприлюднена інформація традиційно носить замовний характер і не відповідає дійсності".

На Банковій послалися на репортаж ТСН із Липецька. "Нагадуємо, що в ефірі Вашої телекомпанії був показаний матеріал журналіста Романа Цимбалюка, де він підтвердив, що фабрика "Рошен" у м. Липецьк РФ давно не працює і не випускає свою продукцію", - наголошується в документі. Але у програмі "Гроші" не йшлося про те, працює чи ні фабрика – журналісти просили прокоментувати вивезення устаткування. Тож ТСН вдруге звернулася до Банкової, але іншої відповіді наразі не отримала.

Натомість у корпорації Roshen ситуацію пояснили ґрунтовніше. Згідно з версією кондитерів, на підприємство у Липецьку було накладено арешт, під яким досі перебувають 12 об'єктів нерухомості. Обладнання під арештом не було, тому офіційно частину обладнання  перевезено в Україну. Корпорація повідомляє, що має намір, коли буде така можливість, забрати все обладнання з Російської Федерації.

Виходить, що московський суд наклав досить умовний арешт на майно Roshen у Липецьку – лише старі цехи ще радянської доби та 700 тисяч квадратних метрів питомо російської землі. А от обладнання, яке нині вивезли в Україну, можна буде знову повернути до Липецька – в разі зміни режиму в Росії.

Кореспондент ТСН Дмитро Фурдак

Повʼязані теми:

Наступна публікація