У Росії готуються до багаторічного подовження санкцій Заходом

У Росії готуються до багаторічного подовження санкцій Заходом

Фото: Reuters

Банк Росії спрогнозував збереження санкцій до 2022 року.

Росія може залишитися під санкціями до 2022 року, тож для країни стане актуальним розвиток внутрішніх джерел фінансування, оскільки доступ до зовнішніх може бути обмеженим.

Відповідний прогноз опублікував Банк Росії.

"У рамках трирічного прогнозу, дотримуючись консервативного підходу, Банк Росії не виключає збереження введених санкційних обмежень. У цих умовах особливо актуальним завданням є розвиток внутрішніх джерел фінансування, враховуючи, що доступ до зовнішніх джерел може бути обмежений", - йдеться в звіті регулятора.

Водночас Центробанк РФ, незважаючи на збереження санкцій, збирається продовжувати "процес інтеграції російської фінансової системи в світову". Зокрема, йдеться про розвиток співпраці з провідними міжнародними фінансовими організаціями.

"Це дозволить привнести кращі практики на вітчизняний фінансовий ринок, підвищить його конкурентоспроможність та інвестиційну привабливість, забезпечити зіставне регуляторне навантаження, створити умови для залучення в російську економіку довгострокових інвесторів", - вважають у ЦБ.

Нагадаємо, раніше аналітики американського банківського холдингу Morgan Stanley назвали російський рубль "найслабшою ланкою" на ринках інструментів з фіксованою дохідністю і спрогнозували його падіння.

У квітні, після того як США оголосили про запровадження санкцій проти "друзів Путіна" та підприємств, що належать російським олігархам, рубль почав різко падати. На думку експертів Центру розвитку Вищої школи економіки (Москва), після введення Кремлем санкцій у відповідь ситуація в російській економіці лише погіршиться. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація