У США отримала перші законодавчі схвалення збільшена фінансова допомога для України

У США отримала перші законодавчі схвалення збільшена фінансова допомога для України

Фото: Reuters

Зокрема, Пентагону можуть виділити 200 млн доларів для надання військово-технічної допомоги Україні.

Палата представників Конгресу США схвалила Консолідований закон про бюджетні асигнування на 2018 рік, де передбачено збільшення фінансової допомоги для України.

Про це повідомляє Посольство України в США.

Законодавчий акт ще має схвалити Сенат, а також підписати президент Дональд Трамп.

У документі вказано, що загальний обсяг допомоги Україні становитиме 620 млн 700 тис. доларів, що перевищує минулорічний кошторис.

Так, згідно із законопроектом, Пентагону виділяється 200 млн доларів для надання військово-технічної допомоги Україні, що на 50 млн доларів більше за асигнування 2017 року. Ці кошти спрямовуватимуться на фінансування конкретних проектів американської підтримки Збройним силам України, зокрема, таких, як підготовка військовослужбовців, надання військової техніки та спорядження, летальної зброї оборонного характеру, іншого оснащення і послуг військового призначення, логістичне забезпечення. Перелік видів допомоги включає також розвідувальну підтримку збройних та безпекових сил.

Кошторис допомоги Україні по лінії Державного департаменту США та причетних агентств визначено у сумі 420 млн 700 тис. доларів, що на 10 млн доларів перевищує відповідні видатки минулого року. Збільшене фінансування спрямоване на посилення безпекової підтримки України за програмою "Міжнародне військове фінансування".

Раніше повідомлялося, що Конгрес США має намір виділити 250 млн доларів на боротьбу з російським впливом. Підсумкова версія проекту бюджету США на 2018-й фінансовий рік була оприлюднена 21 березня. Документ передбачає витрати на суму 1,3 трильйона доларів, у тому числі 700 мільярдів доларів - на оборонні витрати.

Повʼязані теми:

Наступна публікація