У травні збільшилася вартість на 70% соціальних продуктів: що найбільше виросло у ціні

У травні збільшилася вартість на 70% соціальних продуктів: що найбільше виросло у ціні

Фото: pixabay.com

У минулому місяці найбільше подорожчала морква – на 14,4%.

У травні споживча інфляція на ринку продуктів становила 0,4%. Саме тому виросли ціни на 70% соціальних продуктів, повідомив голова Національної Ради економічного розвитку Олексій Дорошенко у Facebook. 

Торік ціна на продукти соціального кошика не зростала, бо інфляція дорівнювала нулю. У 2017 році споживча інфляція була аж 1,6%.

У минулому місяці найбільше подорожчала морква – на 14,4%. На 13,9% виросли у ціні яблука, на 9,1% - буряк, на 7,7% - картопля, на 4,2% - ячна крупа.

Найменше зросла вартість макаронів, борошна, молока і цукру на 0,2%.

Найбільше подешевшала білокачанна капуста. Протягом травня ціна знизилася на 42,3%. Також на 33,1% зменшила вартість цибулі. На 9,2% подешевшали яйця, на 0,7% - гречана крупа, на 0,4% - рис, а на 0,1% - яловичина і кисломолочні сири.

Від травня до червня не змінилися лише ціни на сало.

"У серпні чекаємо дефляцію за рахунок здешевлення овочів та фруктів, а також стабільної ціни комунальних послуг", - пише Дорошенко.

Як повідомлялося раніше, вартість овочів в Україні зросла у 25 разів швидше за інфляцію. Приміром, у квітні овочі борщового набору зросли в ціні на чверть – від 70 грн у березні до 87,3 грн у квітні. Найбільше подорожчала капуста. Ціна зросла на 43%. У березні кілограм коштував 17,3 грн, у квітні - 24,8 грн.

Скільки зараз коштує борщовий набір з молодих та старих овочів

Скільки зараз коштує борщовий набір з молодих та старих овочів

Повʼязані теми:

Наступна публікація