У ЄС офіційно запропонували фінансову допомогу Україні у мільярд євро

У ЄС офіційно запропонували фінансову допомогу Україні у мільярд євро

Фото: Reuters

Євросоюз вже надав Україні близько 13 мільярдів євро протягом чотирьох років.

Європейська комісія погодилася надати Україні фінансову допомогу у розмірі одного мільярда євро і зробила офіційну пропозицію.

Про це повідомляють у прес-службі Єврокомісії.

"Сьогоднішня пропозиція йде за запитом української влади та прямими дискусіями між президентом Комісії Жан-Клодом Юнкером та президентом України Петром Порошенком. Нова програма спрямована на те, щоб примножувати прогрес, досягнутий у підтримці стабілізації економіки та структурних реформ під час трьох попередніх операцій", - йдеться у повідомленні.

Йдеться також про те, що макрофінансова допомога, яку надає ЄС, є беззаперечним доказом довіри Євросоюзу і підтримки українського народу. Кожна частина допомоги надається Україні тільки у разі, якщо реформи і зміни в середині країни реальні і помітні.

"Україна продовжує користуватися політичною та фінансовою підтримкою Європейського Союзу для здійснення реформ. Багато було досягнуто протягом останніх кількох років, часто у випадку важких випробувань. Зараз я закликаю владу продовжувати рух реформ з новою силою, побудувати більш справедливу, більш стабільну та процвітаючу країну в інтересах усіх українців", - сказав член Єврокомісії, відповідальний за економічні міжнародні відносини П'єр Московісі.

ЄС протягом останніх чотирьох років виділив Україні 12,8 мільярда євро для підтримки процесу реформування країни.

Нагадаємо, Єврокомісія планує передати 24 млн євро гуманітарної допомоги для людей, які постраждали від конфлікту на Донбасі. Про це повідомляє УНІАН. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація