Укравтодор більше не хоче ремонтувати місцеві дороги

Укравтодор більше не хоче ремонтувати місцеві дороги

Укравтодор придумав, на кого перекинути відповідальність за ремонт доріг

Шляхи України чекає реформа: їх разом з ямами передадуть місцевій владі.

Наступного року в Укравтодорі обіцяють передати в опіку місцевій владі 117 тис. кілометрів доріг (а це майже 70%), йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Віддавати будуть те, що мають: відремонтоване і розбите. Хоча, запевняють, ямковий ремонт зробили майже по всій Україні. Дороги обіцяють здати разом із фінансуванням.

"Неправильно, коли рішення щодо ремонту тієї чи іншої ділянки доріг між селами будь-якої області приймається в Києві, і ресурси розподіляються в Києві", - вважає голова "Укравтодору" Євген Прусенко.

На місцях таку ініціативу підтримати готові, але тільки за умови, що дороги вони приймуть разом з грошима і технікою, каже голова Кіровоградської облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко.

"Сьогодні йде вирішення ряду технічних питань щодо того, хто саме буде балансоутримувачем і яка доля буде чекати районні автодори, так звані. Тобто є області, в яких це доволі слабкі організації, навіть район від району вони відрізняються", - коментує Ніколаєнко.

Укравтодор обіцяє побудувати нові дороги

Укравтодор обіцяє побудувати нові дороги

Натепер полатали дороги майже по всій Україні, крім Чернігівської, Черкаської, Львівської та Івано-Франківської областей. На це вже витратили 757 млн грн. Куди пішли ці гроші - автомобілісти не розуміють. Особливо обурюються іноземці.

Наступного року планують витратити більше 5 млрд грн на 3 тис. кілометрів доріг місцевого значення. Сподіваються, що дороги до наступної весни доживуть.

Водії, які пам'ятають цьогорічну весну і суцільні ями, тепер не ймуть віри чиновникам. А поки до зими далеко - страждають від заторів через ремонти на головних шляхах.

Уже не так якість доріг, як період їхнього латання турбує водіїв. Але кілометрові затори в 30-градусну спеку доведеться терпіти й далі. Чиновники кажуть, гарячий сезон відпусток - найкраща пора для ремонту центральних магістралей.

Зазначимо, за даними "Укравтодору", найгірші дороги у Львівській, Чернігівській, Черкаській, Закарпатській та Чернівецькій областях.

Кореспонденти ТСН Ганна Бока та Олена Шворак

Повʼязані теми:

Наступна публікація