Україна може повністю "відключити" світло Криму

Україна може повністю "відключити" світло Криму

Україна може "виключити" світло Криму / Фото: Дзеркало тижня. Україна

Споживачам у Криму доведеться вкладатися у встановлені ліміти.

Компанія "Укрінтеренерго" допускає повну зупинку постачання електрики у тимчасово окупований Крим.

Про це повідомили на офіційному сайті компанії у середу, 3 вересня.

Так, із 3 вересня обсяги перетікання потужності з енергосистеми України на півострів будуть обмежені до наступних величин:

- на час ранкового (з 8:00 до 10:00 за київським часом) і вечірнього (з 18:00 до 22:00 за Києвом) максимумів навантаження - до 300 МВт;

- у денній зоні - до 500 МВт;

- у нічний час (з 23:00 до 6:00 по кв) - до 600 МВт.

Таке рішення пов'язано з недостатнім забезпеченням паливом теплових електростанцій і дефіцитом гідроресурсів.

У разі, якщо ліміти не виконуватимуться споживачами Криму, компанія буде змушена повністю відключати лінії на півострів, зазначається у повідомленні.

Компанія уточнила, що підірвані терористами залізничні колії, переїзди і мости, а також зупинка декількох шахт у Луганській і Донецькій областях значно ускладнюють забезпечення енергооб'єктів України вугіллям марок "А" і "Т".

"Дефіцит палива і, як наслідок, дефіцит генерації електроенергії, призводить не тільки до порушення балансу між генерацією та споживанням електроенергії, а й до можливих відключень електропостачання населення на території України в моменти пікових навантажень", – йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, у Криму звинуватили Україну у "світловій" диверсії напередодні 1 вересня. Крим пережив чергові проблеми з електроенергією.

Повʼязані теми:

Наступна публікація