Україна на 100% готова до опалювального сезону. Залишилося дочекатися "собачого" холоду

Україна на 100% готова до опалювального сезону. Залишилося дочекатися "собачого" холоду

Фото: УНІАН

Рішення про подачу тепла ухвалюватимуть мерії та місцеві ради.

Системи опалення в Україні на 100% технічно готові до початку опалювального сезону.

Про це запевнив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, передає УНІАН.

Тепло в оселі, дитсадки, школи, лікарні, офіси та на підприємства подадуть лише тоді, коли надворі буде нестерпний холод. Не кажучи вже про оселі. За нормативами, якщо протягом трьох діб надворі буде нижче 8 градусів тепла (середньодобова температура), то місцеві органи самоврядування повинні розпочати опалювальний сезон. До соціальних об'єктів (навчальні та медичні заклади) тепло мають подати, коли в приміщеннях не більше 16 градусів.

«Для нас сьогодні важливо, щоб опалювальний сезон розпочався не 15 жовтня, а спостерігався температурний режим. Там, де буде більше трьох діб температура меншою за +8 градусів, опалення має бути запущене. Якщо на соціальних об'єктах внутрішня температура приміщень буде меншою за +16 градусів, також має бути включене опалення», - сказав Зубко.

Нагадаємо, у підземні сховища вже закачали 16,5 млрд кубометрів газу. Це на 2 млрд кубометрів більше, ніж на початок торішнього опалювального сезону. Вугілля на складах нині – 1,2 млн тонн. У Міненерговугілля також запевнили, що віялових відключень електроенергії взимку не буде.

Повʼязані теми:

Наступна публікація