Україна не може собі дозволити два-три місяці сидіти на дивані – Шмигаль

Україна не може собі дозволити два-три місяці сидіти на дивані – Шмигаль

Фото: УНІАН

Прем’єр розповів про створення стратегічної платформи.

Україна намагається передбачити наслідки пандемії коронавірусу, спираючись на досвід інших країн та спілкуючись з бізнесом, однак готових стратегій поки в світі не існує. Про це пише у своєму телеграмі прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Прем’єр разом з міністром розвитку економіки Ігорем Петрашком провів онлайн-зустріч з  представниками Американської торговельної палати в Україні, з якими обговорили заходи уряду, які вживаються в умовах карантину.

"Розуміємо, що обмеження можуть бути неприємними та незручними для бізнесу, однак вони дають результат у питанні порятунку життів українців. Водночас Уряд усвідомлює, що Україна не може собі дозволити два-три місяці сидіти на дивані. Треба думати про економіку, тому разом із бізнесом і найкращими науковцями ми працюємо над створенням стратегічної платформи, куди увійдуть провідні економічні експерти", - зазначає Шмигаль.

Представники палати відзначили важливість ухвалених цього тижня Верховною Радою законопроєктів про банківську діяльність і ринок землі. Раніше ці закони підтримали МВФ і посли країн G7.

"Уряд вдячний підприємствам Американської торговельної палати за їхнє розуміння та відповідальність. Ми синхронізовані з бізнесом, їхні поради — це наша дорожня карта порятунку економіки", - наголосив прем’єр-міністр.

Нагадаємо, Європейський Союз виділяє Україні пакет допомоги у розмірі 80 млн євро. Це дасть змогу підтримати систему охорони здоров’я та економіку, зокрема, малі та середні підприємства, які найбільше постраждали від пандемії нового коронавірусу COVID-19. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус в Україні
Наступна публікація