Україна не отримає транш допомоги від МВФ у цьому році - радник Єрмака

Україна не отримає транш допомоги від МВФ у цьому році - радник Єрмака

Фото: Національний банк України

Водночас Україна спробує залучити фінансування по прийнятним відсоткам від інших структур.

Національний банк України не отримає черговий транш від Міжнародного валютного фонду за програмою stand-by у 2020 році.

Про це радник керівника Офісу президента Тимофій Милованов повідомив в етері "Свободи слова" на ICTV.

"Це нереально, - заявив він. - Фізично календарно зараз ми не встигаємо. Цього року траншу не буде".

Водночас, за словами Милованова, до кінця цього року до України може приїхати місія МВФ. Уряд спробує досягти так званої "staff level agreement" та залучити фінансування від інших структур.

"Якщо добре попрацювати, то можна отримати досягнення домовленості на робочому рівні. Це дає позитивний сигнал ринкам фінансовим і дозволяє Україні залучити фінансування по прийнятним відсоткам на той період, поки будуть продовжуватися перемовини з МВФ", - пояснив радник Андрія Єрмака. 

Нагадаємо, що Національний банк України очікував отримати черговий транш від МВФ за програмою stand-by наприкінці 2020 року. Голова НБУ Кирило Шевченко запевняв, що Україна має для цього "всі шанси".

Раніше в МВФ назвали головні умови для виділення траншу допомоги Україні. Водночас президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна виконала всі "структурні маяки", передбачені для перегляду програми Міжнародного валютного фонду.  

Він наголосив, що Україна не зупинялася у виконанні взятих на себе обов’язків у межах програми stand-by. Так, було затверджено реформу митниці та податкової служби, Міністерство фінансів та Національний банк активно працюють над зменшенням частки непрацюючих кредитів у банківській системі. 

МВФ – це не панацея для української економіки

МВФ – це не панацея для української економіки

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація