Україна отримає понад мільярд фунтів кредиту від Британії на оборонну сферу

Україна отримає понад мільярд фунтів кредиту від Британії на оборонну сферу

Фото: УНІАН

Україна та Британія підписали меморандум про посилення співпраці у військовій і військово-технічній сферах.

Міністр оборони України Андрій Таран та державний секретар з питань оборони Великої Британії та Північної Ірландії Бен Воллес підписали меморандум про посилення співпраці між країнами у військовій і військово-технічній сферах.

Це відбулося сьогодні, 7 жовтня, у присутності президента Володимира Зеленського, який перебуває з офіційним візитом у Великій Британії, повідомляє сайт глави держави.

Зазначається, що меморандум, зокрема, передбачає співпрацю в оборонній галузі. 

Важливим є залучення фінансування Британського експортно-кредитного агентства у розмірі 1,25 млрд фунтів стерлінгів (1,6 мільярда доларів), зазначають на сайті президента.

"Це має суттєво підвищити ефективність і скоротити терміни реалізації спільних проєктів у оборонній сфері, що є критично важливим в умовах загострення ситуації, яка триває в Чорноморському регіоні", — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський та Олена Зеленська 7 жовтня зустрілися з королівською родиною – герцогом та герцогинею Кембриджськими Вільямом і Кейт. Український президент та його дружина стали першими гостями королівського палацу від початку локдауну. 

Історичні переговори: Зеленський зустрічається з прем'єром Джонсоном та з принцом Вільямом

Історичні переговори: Зеленський зустрічається з прем'єром Джонсоном та з принцом Вільямом

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація