Україна отримує з зони АТО вугілля з шахт, які зареєстровані в Україні - Насалик

Україна отримує з зони АТО вугілля з шахт, які зареєстровані в Україні - Насалик

Ігор Насалик / Фото: УНІАН

Міністр стверджує, що всі вони платять податки до бюджету.

Компанії, які постачають дефіцитний антрацитовий вугілля для роботи теплоелектростанцій із зони проведення АТО в Донецькій і Луганській областях, зареєстровані як юридичні особи згідно з українським законодавством і платять податки в український бюджет.

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик під час Години запитань до уряду у Верховній Раді, повідомляє УНІАН.

"На сьогодні Україна отримує з зони АТО вугілля з шахт, які зареєстровані в Україні (як юридичні особи - ред.) і платять податки на території України", - сказав Насалик.

Раніше журналісти "Наших грошей" звинуватили "Центренерго" закупівлі вугілля з окупованих територій через "кримінальну фірму". ПАТ оприлюднило у "Віснику держзакупівель" дані про контракти на постачання вугілля, укладені у першому кварталі 2016 року, однак серед них немає відомостей про дату його складення. Журналісти помітили, що вперше серед постачальників держкомпанії з'явилось ТОВ "ДТЕК трейдінг" Ріната Ахметова. Також було подовжено співробітництво з ТОВ "Шахтоуправління "Донбас", у якого торік замовили вугілля на 528 млн грн. Співвласником цієї фірми є Дмитро Бурлака з окупованого терористами Донецька.

Повʼязані теми:

Наступна публікація