Україна переходить на цифрову економіку та суспільство. Що це означає

Україна переходить на цифрову економіку та суспільство. Що це означає

Фото: Reuters

Концепцію розвитку схвалили на 2018-2020 роки.

Сьогодні, 17 січня, уряд на своєму засіданні затвердив Концепцію розвитку цифрової економіки та суспільства України на 2018-2020 роки, а також - план заходів з її реалізації, які Мінекономрозвитку розробило разом з провідними експертами ІТ-сфери.

Документ - це фактично дорожня карта цифрової трансформації економіки України, яку після ухвалення можна одразу починати втілювати. Про це зазначають у прес-службі Кабміну. Концепція передбачає перехід від сировинного типу економіки, яка споживає природні ресурси, до високотехнологічних виробництв та ефективних процесів за допомогою ІТ-технологій та комунікацій.

"Сьогодні близько 35% сільського населення України взагалі не мають доступу до широкосмугового Інтернету. 53% українських шкіл і 99% медичних закладів теж не підключені. Виправити цю ситуацію можливо: за допомогою проектів державно-приватного партнерства за кілька років досягти покриття широкосмугового Інтернету понад 80%. Схвалена Концепція стане нашим дороговказом у цьому та інших цифровізаційних процесах", - сказав перший віце-прем’єр міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

Концепція передбачає ключові політики, першочергові сфери, ініціативи та проекти "цифровізації" України на найближчі три роки: розвиток цифрової інфраструктури – широкосмуговий Інтернет (ШСД) має бути на всій території України; цифровізація освітніх процесів та стимулювання цифрових трансформацій у системі освіти, медицині, екології, безготівкової економіки, інфраструктурі, транспорті, громадській безпеці тощо.

"Успішний досвід Швеції, Кореї, Естонії, Ірландії, та Ізраїлю свідчить, що безпосередній ефект від комплексного розвитку цифрової економіки становить 20% ВВП протягом п'яти років. Наш амбітний план до 2021 року завдяки розвитку цифрової економіки - це як мінімум +5% до ВВП. Це абсолютно нова якість життя українців”, - сказав заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Михайло Тітарчук.

Фото: Міністерство економічного розвитку і торгівлі України

Фото: Міністерство економічного розвитку і торгівлі України

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація