Україна планує з'єднати водним шляхом Чорне та Балтійське море - Гончарук

Україна планує з'єднати водним шляхом Чорне та Балтійське море - Гончарук

Фото: УНІАН

Прем'єр Гончарук вважає, що потрібно домовитися про початок проекту з Польщею та Білоруссю.

Україна в майбутньому планує реалізувати проект та з'єднати водним шляхом Чорне і Балтійське море.

Про це 14 вересня під час 16-го щорічного форуму YES (Ялтинська європейська стратегія) у Києві заявив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

"У нас також є пару дуже амбітних інфраструктурних проєктів, про які ми вже починаємо говорити. Нам потрібно спробувати поєднати водним шляхом, наприклад, Балтійське й Чорне море. Це абсолютно реально. Є сорок водних шляхів, про які потрібно домовитися з Білоруссю й з Польщею. Для цього нам треба вибудовувати конструктивні відносини. І ми вже почали це робити”, - сказав Гончарук.

За його словами, уряд готовий вийти за ті рамки, у яких країна перебувала раніше, та спробувати подивитися у бік нових можливостей, які дозволяють Україні стати сильнішою. Водночас Гончарук закликав співвітчизників зняти "рожеві окуляри".

"Нам як країні треба відійти від романтичних уявлень про світ, про те, що хтось буде на шкоду собі захищати наші кордони, ставати на горло своїм інтересам. Нам потрібно тверезо дивитися на світ. Кожна країна буде передусім захищати свій бізнес, своїх інвесторів, своїх громадян, свої кордони. Ми маємо робити так само. І, усвідомлюючи це, маємо будувати свої плани", - підкреслив глава уряду.

Нагадаємо, 2 вересня після старту роботи нового українського парламенту відбулося перше спільне засідання президента Володимира Зеленського із депутатами, урядовцями,представниками силових структур. Глава держави анонсував чистки серед недобросовісних суддів. Він наголосив, що через "недолугу" реформу очищення та перезавантаження судової влади не відбулося, і щоб вирішити цю проблему потрібні рішучі кроки. Ними є щотижневе позбавлення суддівських мантій негідних високого звання судді.

Крім того, Зеленський доручив новопризначеному Кабміну та ВР першочергові завдання та назвав терміни, коли вони мають бути виконані. Повний список завдань Зеленського ТСН.ua зібрав в одному матеріалі - дивіться повний перелік за посиланням.

Кабмін Гончарука почав обговорення майбутнього проекту бюджету країни на 2020 рік

Кабмін Гончарука почав обговорення майбутнього проекту бюджету країни на 2020 рік

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Відставка Кабміну Гончарука
Наступна публікація