Україна постачатиме до Європи запчастини до танків

Україна постачатиме до Європи запчастини до танків

Фото: Вікіпедія

У країнах ЄС, колишніх членів радянського блоку, досі на озброєнні знаходиться багато броньованої та авіаційної техніки радянського зразка, що потребує модернізації та технічного обслуговування.

Державне підприємство “Спецтехноекспорт”, що входить до складу “Укроборонпрому”, отримало контракт від державної європейської компанії на постачання комплектуючих до танків T-72 протягом 2017-2019 років

Про це повідомляє прес-служба підприємства.

Умови та вартість контракту не розголошуються.

"Спецтехноекспорт" став першою українською компанією, що виграла відповідний європейський тендер.

"У країнах ЄС, колишніх членів радянського блоку, досі на озброєнні знаходиться багато броньованої та авіаційної техніки радянського зразка, що потребує модернізації та технічного обслуговування. Українська оборонна промисловість має всі необхідні розробки та компетенції для виконання таких робіт", - зазначив директор "Спецтехноекспорту" Павло Барбул.

Україна та Євросоюз є сторонами угоди про державні закупівлі (GPA) Всесвітньої організації торгівлі (WTO). Угода забезпечує взаємне відкриття доступу на ринки державних закупівель, визначає умови участі, гарантує рівноправні та недискримінаційні принципи щодо іноземних учасників.

Нагадаємо, що раніше "Укроборонпром" повідомив про успішні випробування нового пожежного танку. Львівський бронетанковий завод, що входить до складу "Укроборонпрому", завершив випробування нового пожежного танку ГПМ-72.

ГПМ-72 призначена для гасіння пожеж, проведення аварійно-рятувальних робіт на складах, арсеналах, базах зберігання вибухонебезпечних виробів, розчищення шляхів до вогнищ пожеж, прокладання протипожежних смуг при лісових пожежах. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація