Україна потрапила до п'ятірки лідерів за "кумівським капіталізмом"

Україна потрапила до п'ятірки лідерів за "кумівським капіталізмом"

Фото: Reuters

Лідером в антирейтингу стала РФ. 

Україна опинилася на п'ятому щаблі рейтингу країн за індексом "кумівства капіталізму", що розподіляє країни за ступенем залежності бізнесу від особистих зв'язків підприємців із держструктурами.

Список опублікував журнал The Economist.

Україна із індексом у 6,7% посіла п'яте місце. Лідером із показником у 18% стала Росія. Слідом за нею - Малайзія, Філіппіни та Сінгапур.

Найменше "кумівський капіталізм" розвинений у Німеччині, Польщі, Південній Кореї та Японії. У перелічених країнах індекс менше 1%.

Вказаний індекс базується на списку найбагатших людей Forbes. Економічні експерти журналу виокремлюють десять галузей, які є найбільш вразливими для залежності від держави, і потім визначає, яка частина доходів найбагатших людей отримана від цих галузей.

Багатіїв ділять на групи за країнами, а їхній сукупний дохід представляється у процентному відношенні від ВВП країни.

Загалом у рейтингу 22 країни - п'ять найбільших економік світу, десять сильних економік з прозорими даними про доходи підприємців, і десять країн із проблемами у "кумівстві капіталізму". 

Як повідомлялося раніше, Україна різко піднялась у рейтингу свободи словаЗгідно з рейтингом, вона обійняла 107 місце із 180, піднявшись у списку одразу на 22 позиції. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація