Україна подовжила заборону на ввезення російських товарів

Україна подовжила заборону на ввезення російських товарів

Фото: УНІАН

Дію ембарго подовжили до 2020 року.

Україна до 2020 року подовжила заборону на ввезення товарів із Росії.

Відповідну постанову від 5 липня опубліковано в "Урядовому порталі".

Документом вносяться зміни до постанови від 30 грудня 2015 р. № 1147 “Про заборону ввезення на митну територію України товарів, що походять з Російської Федерації” (зі змінами, внесеними постановою Кабінету міністрів від 15 травня 2019 р. № 535).

Дещо раніше, 15 травня, український уряд суттєво розширив перелік заборонених до ввезення товарів з РФ, опублікувавши відповідну постанову 26 червня.

Зокрема, від 1 липня 2019 ембарго поширюється на такі продукти: корми для тварин, цемент, продукція ветеринарної медицини, мінеральні добрива, фанерна продукція, шпалери, продукція легкої промисловості, зокрема окремі види трикотажних виробів та взуття, дроти з вуглецевої сталі, дроти металеві, труби та трубки, сітки металеві, кріпильні вироби, посуд сталевий, обладнання для виробництва хлібобулочних виробів, сірники, вагони залізничні та трамвайні, що були у користуванні, транспортні засоби. 

У новій постанові №605 від 5 липня, Кабмін зробив невеликі послаблення, зокрема, відтермінувавши заборону на ввезення легкових автомобілів та інших моторних транспортних засобів до кінця 2019 року.

Як раніше повідомлялося, Росія від початку 2016 року відмовилася від вільної торгівлі з Україною – запровадила продовольче ембарго та поновила ввізне мито на решту товарів. Крім того, Москва запровадила обмеження для українського експорту в треті країни територією РФ. Санкції Росії – відповідь на набуття чинності економічної частини (зона вільної торгівлі) угоди про асоціацію між України з Євросоюзом.

Своєю чергою Міністерство економічного розвитку й торгівлі України розробило додаткові "дзеркальні" заходи економічного впливу.

Спідниці, папір та труби: Росія розширила перелік заборонених для ввезення українських товарів

Спідниці, папір та труби: Росія розширила перелік заборонених для ввезення українських товарів

Повʼязані теми:

Наступна публікація