Україна та МВФ заявили про погодження всіх реформ для отримання нового траншу

Україна та МВФ заявили про погодження всіх реформ для отримання нового траншу

Фото: Reuters

Необхідне подальше технічне доопрацювання для оформлення реформ у конкретні законопроекти.

Україна і Міжнародний валютний фонд узгодили ключові елементи структурних реформ для четвертого перегляду програми співпраці і виділення нашій країні чергового кредитного траншу.

Про це йдеться у заяві місії МВФ.

Своєю чергою, зазначається, що необхідне подальше технічне доопрацювання цих елементів для оформлення реформ у конкретні законопроекти, що відповідають цілям програми співпраці.

Згідно з повідомленням, вказані ключові моменти включають земельну та пенсійну реформи, а також приватизацію та заходи з боротьби із корупцією.

"Було досягнуто добрий прогрес у взаєморозумінні з ключових елементів реформ, але подальша технічна робота необхідна у деяких сферах для трансформації реформ у законопроекти, які відповідають кінцевим цілям. Забезпечення підтримки парламентом цих законопроектів буде необхідним для завершення четвертого перегляду. МВФ у співпраці з іншими міжнародними партнерами буде тісно взаємодіяти з владою найближчими тижнями для просування вперед за програмою реформ", - сказав глава місії МВФ Рон ван Роден.

Нагадаємо, у вівторок, 16 травня, в Україні розпочала свою роботу місія Міжнародного валютного фонду (МВФ). Експерти місії перебували в Україні до 26 травня. 

Зауважимо, що останній транш Київ отримав 3 квітня у сумі 1 млрд доларів. Загалом, Україна вже отримала від МВФ за новою розширеною програмою кредитування 8,7 млрд доларів. Програма, підписана навесні 2015-го, розрахована на чотири роки, а загальна сума кредиту становитиме 17,5 млрд доларів. 

Фурман розповів, куди пішли гроші МВФ

Фурман розповів, куди пішли гроші МВФ

Повʼязані теми:

Наступна публікація