Україна вдвічі збільшила імпорт вугілля, основний постачальник – Росія

Україна вдвічі збільшила імпорт вугілля, основний постачальник – Росія

Фото: Укрзалізниця

Більшість експортованого вугілля також йде в цю країну.

Україна в січні-жовтні 2017 року майже у два рази збільшила імпорт кам'яного вугілля і антрациту порівняно з таким же періодом минулого року.

Про це повідомляє Державна фіскальна служба України, передає УНІАН.

В цілому Україна закупила вугілля на 2,151 млрд доларів. Більше половини імпорту прийшло з Росії - 55,7% або 1,2 млрд доларів. Також вугілля закуповувався в США (25%,4, або 546,8 мільйона доларів), Австралії (5,4%, або 116,4 мільйона доларів) та інших країн (289,8 мільйона доларів).

Що стосується експорту вугілля з України, то тут Росія також стоїть на першому місці. За перші 10 місяців цього року Україна продала в цю країну вугілля на 48,7 млн доларів. На другому місці Словаччина – на 33 млн доларів, потім – Туреччина (2,6 млн доларів) і інші країни (3,9 млн доларів).

Раніше повідомлялося, що з середини жовтня Росія почала експорт вугілля, незаконно добутого в зоні АТО, транзитом через територію України в Польщу. За цією схемою з території Росії до Польщі було поставлено 45 вагонів, а це більше 3 тис. тонн антрациту.

Також повідомлялося, що енергохолдинг ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова планує завозити до України вугілля з Росії зі своєї шахти "Обухівська", що розташована в Ростовській області. Обсяг постачань щомісяця - близько 100 тис тонн вугілля антрацитової групи. 

Фінансування терористів: європейські країни досі купують вугілля із ОРДЛО

Фінансування терористів: європейські країни досі купують вугілля із ОРДЛО

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація