Україна використала квоти на вісім продуктів на постачання до ЄС

Україна використала квоти на вісім продуктів на постачання до ЄС

Фото: УНІАН

Є квоти, які українські виробники взагалі не використали.

Українські виробники вже на 100% використали безмитні квоти на постачання до Євросоюзу восьми аграрних та харчових товарів.

Про це повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева.

"Найкращим підтвердженням того, що Угода про ЗВТ між Україною та ЄС працює, є постійне збільшення обсягів вітчизняного аграрного та харчового експорту на ринки країн ЄС. Уже традиційно українські експортери на 100% заповнили тарифні квоти на український мед, солод та пшеничну клейковину, оброблені томати, виноградний та яблучний сік, пшеницю, кукурудзу, вершкове масло", - уточнила заступниця міністра.

Також використані додаткові торговельні преференції, які були отримані 2017 року, на кукурудзу, пшеницю м’яку, мед, та оброблені томати.

"На понад 85% використані обсяги тарифних квот на український крохмаль та на 99,4% на оброблений крохмаль, м’ясо птиці – на 75%, яйця та альбуміни – 53,7%, часник – 61,2%», - додала Трофімцева.

Поки що у повних обсягах залишаються невичерпаними Україною імпортні тарифні квоти ЄС на цукрові сиропи - 2000 тонн, гриби - 500 тонн, оброблену продукцію з масла - 250 тонн та інші. Деякі тарифні квоти залишаються невикористаними через об’єктивні причини, як, наприклад, у випадку баранини чи яловичини, для експорту яких Україна все ще очікує на відкриття ринку ЄС для вітчизняних виробників.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація