Україна запропонує Євросоюзу переглянути Угоду про асоціацію – віце-прем'єр

Україна запропонує Євросоюзу переглянути Угоду про асоціацію – віце-прем'єр

Фото: УНІАН

Це пояснюють змінами у структурі економіки України та у правовому полі ЄС.

Україна та Європейський Союз  у 2020 році можуть переглянути Угоду про асоціацію – такі положення закладені у документі.

Про це повідомила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, пише Урядовий портал.

За її словами, український уряд запропонує ЄС переглянути Угоду, виходячи з національних інтересів України та змін ринку і права Євросоюзу.

"У 2020 році, за п’ять років після введення Угоди в дію, ми маємо можливість говорити про її перегляд. Звичайно, нам потрібно буде працювати з колегами з різних міністерств для того, щоб запропонувати Європейському Союзу наше бачення перегляду, зокрема, й через те, що в Україні змінилася структура економіки, у порівнянні з тим часом, коли ми проводили первинні консультації [щодо Угоди про асоціацію]", – сказала Климпуш-Цинцадзе.

Віце-прем'єр зазначила, що окремі норми Угоди варто переглянути із огляду на те, що правове поле у Європейському Союзі також змінюється і розвивається. Зокрема, це стосується цифрового ринку.

Нагадаємо, 1 вересня 2017 року Угода про асоціацію між Україною та Євросоюзом набула чинності у повному обсязі. У грудні 2018 року Європейський парламент підтвердив, що Україна має перспективу стати членом Європейського Союзу у разі відповідності та дотримання визначених принципів. У резолюції наголошується, що Угода про асоціацію не є кінцевою метою відносин ЄС-Україна. Також євродепутати підтримали нові форми зміцнення співпраці України з ЄС і, зокрема, в контексті поступового зближення України з Митним союзом, енергетичним союзом та Цифровим єдиним ринком.

У повному обсязі набула сили угода про асоціацію між Україною та ЄС

У повному обсязі набула сили угода про асоціацію між Україною та ЄС

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація