Україна збільшила імпорт газу на 44%

Україна збільшила імпорт газу на 44%

Від початку року імпортовано 11,6 млрд кубометрів палива.

Від початку нинішнього року Україна збільшила імпорт газу на 44% порівняно з аналогічним періодом 2018-го.

Про це повідомляє пресслужба "Укртрансгазу".

“Всього за дев’ять місяців 2019 року в Україну імпортовано 11,6 млрд кубометрів блакитного палива, що більше на 44% від аналогічного минулорічного обсягу”, - йдеться у повідомленні.

Крім того, Україна не імпортує з Росії газ вже більш ніж 1400 днів. Усе паливо надходить із країн Європейського Союзу.

Фото: Укртрансгаз

"Надходження природного газу в ГТС від газовидобувних підприємств України з початку року і станом на 1 жовтня 2019 року у порівнянні з позначкою роком раніше залишилося на такому ж рівні - 15,5 млрд кубометрів", - повідомив "Укртрансгаз".

Нагадаємо, група "Нафтогаз" наприкінці серпня запустила нову послугу для побутових споживачів "Газовий запас". Населення мало можливість придбати для своїх потреб газ за низькими літніми цінами. Паливо можна використовувати протягом опалювального сезону. Кожен клієнт міг закупити на цих умовах до 25 тисяч кубометрів газу.

Раніше в компанії повідомили, що "Нафтогаз" закачав до підземних сховищ необхідний для проходження зими обсяг газу – закачали до підземних сховищ понад 19 мільярдів кубічних метрів газу, чого має вистачити для проходження зимнього періоду. Крім того, від жовтня НАК "Нафтогаз" на 4,9-5,6% піднімає ціни, за якими продаватиме газ для промислових споживачів. Це означає, що, найімовірніше, ціни на газ для населення також збільшаться.

У Кабміні не відкидають можливості відновлення прямих поставок газу з РФ

У Кабміні не відкидають можливості відновлення прямих поставок газу з РФ

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація