Українці купили майже 20 мільйонів доларів за тиждень валютної лібералізації - НБУ

Українці купили майже 20 мільйонів доларів за тиждень валютної лібералізації - НБУ

Фото: УНІАН

Також українці проводять угоди за спрощеною процедурою та інвестують за кордон.

Українці купили через інтернет вже 19 мільйонів доларів завдяки валютній лібералізації від Нацбанку.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Більше ніж 30 послаблень, які вступили в дію 7 лютого разом з Законом "Про валюту та валютні операції", є важливим кроком для поліпшення бізнес-клімату в Україні. Як свідчить статистика першого тижня роботи нової ліберальної системи валютного регулювання, запроваджені можливості є по-справжньому затребуваними", - йдеться у повідомленні.

За даними Національного банку, українці купили в Мережі 19 мільйонів доларів, провели 17 бізнес-угод з нерезидентами, інвестували за кордон 1,7 мільйона євро в межах установлених e-лімітів. 

Крім можливості купівлі валюти онлайн та скасування спеціальних дозволів для інвестування за кордон, лібералізація проявилася й у заміні тотального валютного контролю на ризик-орієнтований нагляд, збільшенні граничного строку здійснення розрахунків за експортно-імпортними контрактами вдвічі – до 365 днів, скасування вимоги щодо попереднього резервування бізнесом коштів у гривні для подальшої купівлі валюти тощо.

Нагадаємо, від 7 лютого набрав чинності новий закон про валютні операції. Згідно з ним, придбати закордонні гроші можна буде через інтернет, у банкоматах та платіжних терміналах. Також скасовано індивідуальні ліцензії на операції з валютою, тепер просто діють ліміти.

Повʼязані теми:

Наступна публікація