Українці почали активно нести цінності в банківські сховища

Українці почали активно нести цінності в банківські сховища

В українців зріс інтерес до оренди банківських сейфів / Фото: ТСН.ua

Сейфи заповнюють готівкою, яку зняли з депозитів.

Українці через нестабільну ситуацію в країні у квітні-травні почали активно перекладати свої цінності в банківські сейфи.

"В середньому клієнтський потік з початку року зріс щодо даного сервісу на 20% (порівняно з аналогічним періодом 2013 р.)", - заявив "Вестям" віце-президент бізнесу "Персональні фінанси" "Діамантбанку" Юрій Саєнко.

При цьому попит на депозитні комірки виріс не тільки в Києві, де сейфами користуються все активніше з року в рік, але і в інших регіонах, де українці бояться тримати цінності вдома.

"Ми зазначаємо про збільшення попиту на Півдні і Сході країни", - заявив головний економіст управління касових операцій банку "Нацкредит" Катерина Ярошенко.

Варто зазначити, що в більшості відділень банків у цих регіонах депозитарії заповнені на 100%. Притому, що в деяких навіть з'явилися черги: люди залишають свої номери, щоб їм повідомляли, коли звільниться депозитна комірка.

Цікаво, що спочатку в сейфи несли переважно коштовності і зливки банківських металів, а з березня комірки заповнюють готівкою, яку зняли з депозитних рахунків.

"Ми проаналізували: близько 25-30% депозитних коштів наші клієнти вважають за краще класти на зберігання в сейф-комірку", - додав директор департаменту роздрібних продажів банку "Надра" Руслан Волинець.

Нагадаємо, що українці перестали масово забирати депозити з банків.

Повʼязані теми:

Наступна публікація