Українці працюють в 5 разів гірше за американців і тому такі бідні - Колесніков

Українці працюють в 5 разів гірше за американців і тому такі бідні - Колесніков

Американці працюють в п'ять разів продуктивніше, ніж українці, вважає Колесніков. / Фото: Дзеркало тижня. Україна

Колесніков вважає, що українці бідні через низьку продуктивність праці.

Одна з головних проблем вітчизняної економіки - низька продуктивність праці українців. Таку думку висловив нардеп від Партії регіонів Борис Колесніков.

За його словами, продуктивність праці в Україні становить 19% від продуктивності праці в США, 22-25% - у Західній Європі, 29-31% від продуктивності праці у Східній Європі.

"Це говорить про те, що ми працюємо в 3,5 рази гірше, ніж у Східній Європі, в 4 рази гірше, ніж у Західній, і в 5 разів гірше, ніж США", - зазначив Колесніков в інтерв'ю ZN.UA.

"Відповідно, якщо ви зарплату в 450 доларів помножите на 5 - отримаєте зарплату в 2250 доларів, яку міг би отримувати українець, якби працював з такою ж продуктивністю, як американець", - додав він.

Однак, за словами депутата, у цьому винні не українці, а відсутність засобів виробництва.

"Якщо ви робите глиняний горщик, а гончарний круг один, то скільки б ви не працювали, хоч цілодобово, але горщиків більше не стане, поки завод не відкриється", - пояснив "регіонал".

"Так само і в економіці. Потрібні інвестиції, а інвестиції - це довіра до країни. Без величезних інвестицій ми не досягнемо рівня продуктивності праці навіть східноєвропейських країн", - підсумував Колесніков.

Як повідомлялося раніше, українці стали більш песимістичними і зараз бояться робити великі покупки.

Повʼязані теми:

Наступна публікація