Українці різко перестали купувати побутову техніку, але побігли за новими мобілками

Українці різко перестали купувати побутову техніку, але побігли за новими мобілками

Фото: Reuters

Телефони продаються краще завдяки запровадженню в країні 3G-технології.

Попит на електроніку та побутову техніку в Україні стрімко падає. Найбільше попит впав на телевізори та кухонні прилади. А ось телефони навпаки продаються краще завдяки запровадженню в країні 3G-технології.

Про цю тенденцію заявили у аналітичному агентстві "GFK-Україна".

Девальвація гривні, дорожчання комуналки, зростання цін на товари першої необхідності – ці причини спонукають українців більше економити і відмовлятись від великих витрат. Під скорочення підпала і побутова техніка. Її наші співвітчизники майже перестали купувати, ідеться в сюжеті програми "Сніданок з "1+1".

Із розвитком 3G у країні люди захотіли спробувати нову технологію і побігли до магазинів по нові телефони. Через зависокі ціни моделей відомих брендів купують дешевші аналоги. І так чинить більшість українців, каже директор магазину побутової техніки та електроніки Дмитро Кожум'яка.

"На ринок заходить дуже багато смартфонів і планшетів більш дешевого цінового сегменту. Але при цьому їхня якість не гірша, ніж у дорогих брендів", – запевняє Дмитро Кожум'яка.

Смартфони – чи не єдине, що українці ще досі активно купують. А от на більш коштовні покупки люди поки що не квапляться витрачатися. Чекають падіння долара і зниження ціни, або ж вигідних пропозицій від торгівельних мереж.

Ринок побутової техніки та електроніки в Україні from tsnua

Повʼязані теми:

Наступна публікація