Українці "розкуштували" можливість купувати вживані іномарки в ЄС та економити на акцизі

Українці "розкуштували" можливість купувати вживані іномарки в ЄС та економити на акцизі

Фото: wikimedia.org

Потік імпортних автомобілів в Україну стрімко зростає.

Українці із затримкою, але все ж почали користуватися перевагами знижених акцизів на вживані автівки. Закон, який на нових умовах дозволяє їх ввозити із-за кордону, діє вже півтора місяця, і в Державній фіскальній службі звітують про понад 1300 ввезених українцями машин зі знижкою, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Деякі машини, котрі минають митницю, виглядають, наче нові. Андрій придбав BMW 2012 року в Німеччині. Машина проходила лише офіційний сервіс. В Україні вона б потягнула на 30 тисяч євро. Чоловік купив її за 12,2 тис. євро. "Два літри, дизель", - тішиться власник.

За старими правилами розмитнення він мав би додати до ціни ще 8,5 тисяч євро – податок, мито, збір до пенсійного фонду і той же акциз. Останній коштував би понад 3,8 тис. євро. Нині це лише 654 євро. Отже, машина стала вигіднішою майже на 4 тис. євро.

Знижки на ввезення авто: подробиці закону знижених акцизів на вживані автомобілі

Знижки на ввезення авто: подробиці закону знижених акцизів на вживані автомобілі

Що дорожчою автівка, то більшою виявляється економія на акцизі. На львівській митниці підрахували, що потік вживаних машин у них збільшився у 8-10 разів. "Щодня приїжджає від 30 до 50. Звичайно, є певні моменти в отриманні документів, які необхідні для митного оформлення, але в день оформляється в районі 20-25 машин", - кажуть митники.

Однак і в цій справі можуть виникнути неприємні сюрпризи. Так, варто звертати увагу на сертифікат відповідності. Це документ, який підтверджує країну виробництва машини. Про нього знають не всі, але його вимагають при митному оформленні. Навіть якщо купується європейська марка в Європі, може виявитися, що місцем зборки авто є Росія. А в цьому випадку доведеться сплачувати повну суму акцизу. Серед обмежень і вік – машини мають бути вироблені не раніше 2010 року.

Експерти авторинку пояснюють, що зміни справді полегшують навантаження на гаманець. Але в деяких питанням творці документа аж занадто перестрахувались, щоб знижками не скористалися різні ділки. Наприклад, купуючи масово автівки за кордоном зі знижкою і перепродаючи їх в Україні утридорога. Один автомобіль в одні руки – без права передачі. "Ризиковано навіть передавати автомобіль членам родини. Були вже прецеденти, коли родичі керували автомобілями свіжого завозу та мали проблеми з патрульною поліцією", - наголошують фахівці.

Найголовніша ж порада для всіх, хто бажає скористатися знижкою: перед поїздкою проконсультуватися у тій же митній службі або в автомобільних експертів. З'яусувати все і щодо пакета документів, і щодо особливостей вибору машин. Аби у підсумку не повернутися в Україну з краденим або утопленим авто. Та не мати несподіваних проблем при розмитненні імпортного залізного коня.

Кореспондент ТСН Іван Гребенюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація