Українці встановили антирекорд з купівлі валюти

Українці встановили антирекорд з купівлі валюти

Населення другий місяць поспіль не купує валюту / Фото: aillarionov.livejournal.com

У січні населення купило доларів ще менше, ніж у грудні.

За підсумками січня поточного року українці придбали готівкової валюти на 209 млн доларів, що на 2,9% менше, ніж у грудні і є одним із найнижчих показників попиту за останні 12 місяців, повідомили у Нацбанку.

"У грудні їх було 209 ($ млн), а в січні - 203 ($ млн). Всі ті гроші прийшли в банківську систему, тому що в січні (населення) $ 450 млн принесло на депозити і погасило кредитів. Все, що населення купило, воно все віддало в банк, і ще з-під подушок дістало", - заявив директор департаменту з управління валютними резервами НБУ Олександр Дубихвіст, пише "РБК-Україна".

Нагадаємо, в грудні-2012 чиста купівля населенням іноземної валюти зменшилася в сім разів у порівнянні з листопадом.

В цілому у минулому році населення дуже активно скуповувало валюту. Причиною цього було наближення парламентських виборів, результати яких могли кардинально вплинути на економічну ситуацію у країні, а також заяви експертів про те, що нацвалюта буде падати.

Через панічні настрої громадян НБУ був змушений постійно продавати валюту, щоб втримати гривню стабільною. Саме через це золотовалютні резерви країни скоротились до небезпечної позначки 24,546 млрд доларів (з 31,795 млрд доларів на початку року).

Повʼязані теми:

Наступна публікація