Українцям виплатять щонайменше 1,1 мільярда гривень у рамках монетизації субсидій

Українцям виплатять щонайменше 1,1 мільярда гривень у рамках монетизації субсидій

Фото: Getty Images

Заяви написали 85% громадян, які мають право на монетизацію.

До органів соцзахисту звернулися 1,7 млн українських сімей, які хочуть отримати компенсації за зекономлені субсидії в минулому опалювальному сезоні. Загалом таке право мають 2 млн громадян.

Такі дані повідомив директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко.

"Станом на 1 вересня 2017 року до органів соціального захисту населення звернулись трохи більше 1,7 мільйона громадян, що складає 85% від усієї кількості людей, хто має право на монетизацію субсидій. Їм нараховано компенсацію на 1,1 мільярда гривень. Максимальний розмір компенсації за зекономлений газ – майже 700 гривень, за зекономлене світло – майже 135 гривень. Зараз йде процедура бюджетних зобов'язань для 1,7 мільйона громадян, наступний етап – виплата грошей", - сказав Музиченко.

Новий сезон – нові правила виплати субсидій

Новий сезон – нові правила виплати субсидій

Нагадаємо, термін подачі заяв на монетизацію субсидії подовжили до 1 листопада. Отримати компенсацію можуть лише ті, хто опалює житло газом чи з допомогою електроенергії.

У Мінсоцполітики очікують, що наступного року систему монетизації субсидій подовжать і надалі вона матиме системний характер.

Повʼязані теми:

Наступна публікація