Українцям за відпочинок доведеться заплатити щонайменше 70 грн на день

Українцям за відпочинок доведеться заплатити щонайменше 70 грн на день

Ціна лише за житло з вбиральнею на вулиці

Від сімдесяти гривень на добу і до безкінечності. Сезон відпусток розпочався. За прогнозами туроператорів, більшість українців оберуть внутрішні курорти – від Карпат і до морського узбережжя, йдеться в ТСН.16.45.

Серед тих, хто поїде за кордон, найпопулярнішою залишиться Туреччина. Тамтешні оператори збільшили кількість реклами та акцій в Україні, аби компенсувати відсутність росіян.

Лідія Артемівна до сезону підготувала десять кімнат - за кілометр від моря на Херсонщині. Цьогоріч навіть Інтернет провела - як конкурентну перевагу.

"Ціна 70-80 гривень з вбиральнею на вулиці", - повідомляє жінка.

На сусідній базі, у Залізному порту, беруть сто гривень із людини за місцевий люкс.І сімдесять п'ять- за економ-варіант. Замість кондиціонеру і душу тут кухонна плита та посуд.

Поки що на місцевому пляжі не більше десятка людей. У холодному морі іще менше. Напливу туристів чекають за тиждень, коли прийде спека.

Відпочивати в Україні – найдешевший варіант. Кількість внутрішніх туристів ніхто не рахує, бо офіційні тури вони купують рідко. Серед закордонних напрямків найпопулярніша Туреччина – понад триста тисяч українців. Лише трохи програє їй спекотний Єгипет. А от у дешевшу Болгарію їздять ушестеро менше людей.

"Більша кількість українців відпочивають як тюлені – вони виїзжають на узбережжя моря, засмагають якомога більше часу. Їх не цікавлять історичні пам'ятки, екскурсійні програми", - каже туристичний агент.

Саме "пляжні" тури найчастіше продає Ірина. Тим, хто хоче зекономити, радить уже пакувати речі.

"В серпні місяці вже нереально знайти якийсь горячий тур, в серпні не те, що ми пропонуємо туристу, і він вибирає. В серпні може бути лише два варіанти", - каже Ірина.

Поки що варіантів тисячі, хоч на завтра.

"Дивимось класичну Туреччину на сім ночей, на двох осіб - п'ятсот тридцять три долари", - додає агент.

Андрій Костащук із Коломиї витратив уп'ятеро менше у найдорожчій країні світу.

"Із Варшави в Осло я прилетів за 5 доларів – це літаком", - хизується чоловік.

Із собою Андрій мав рюкзак із консервами та спальником. Норвегією їздив автостопом, їжу брав у супермаркетах задарма - прострочену.

Де будуть відпочивати українці цього літа

Де будуть відпочивати українці цього літа

"Це дуже багата країна. Вони все викидають. І ти собі підійшов, взяв жменю і в кишеню, знов жменю в кишеню, і все. Ти не помреш з голоду точно", - переконує Андрій.

Хлопець об'їздив 11 країн і 14 островів. Тихим океаном плавав 5 місяців, на яхту взяли просто так - матросом.

Бюджет кожної його поїздки не більше ста доларів. Цього літа збирається до Ісландії. В очікуванні передивляється відео, як відпочивав у теплих країнах.

Повʼязані теми:

Наступна публікація