Українська "дочка" російського банку "ВТБ" ввела комісії та ліміти на зняття готівки

Українська "дочка" російського банку "ВТБ" ввела комісії та ліміти на зняття готівки

Фото: ВТБ Україна

Банк відчуває проблеми з ліквідністю.

Українське акціонерне товариство "ВТБ Банк", яке є "дочкою" російського державного банку ВТБ, 5 листопада запровадило комісії та ліміти на зняття готівки.

Про це повідомляє Національний банк України.

"ВТБ Банк" змушений був це зробити, щоб стримати відтік коштів клієнтів, зазначає регулятор.

У НБУ пояснили, що рішення Апеляційного суду Києва від 5 вересня про блокування активів банку фактично позбавило фінустанову поповнювати ліквідність за рахунок реалізації набутого у процесі стягнення заставного майна та активів.

"Національний банк здійснює посилений моніторинг ситуації, що склалася, та за потреби вживатиме заходів в межах повноважень, передбачених чинним законодавством", - повідомляє регулятор.

Нацбанк запевняє, що ситуація із "ВТБ Банком" жодним чином не впливає на стабільність банківського сектору України.

Нагадаємо, від 15 березня 2017 року президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України, тобто наклав санкції на один рік для для публічного акціонерного товариства "Сбербанк", ПАТ "ВиЭс Банк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк", ПАТ "ВТБ БАНК", ПАТ "БМ БАНК".

Санкції стосуються запобігання виведення капіталу за кордон України. Зокрема, забороняються будь-які операції на користь материнських банків, як надання міжбанківських кредитів, депозитів, субординованих боргів, розміщення рахунків на коррахунках і т. п. Також вводиться заборона на виплату дивідендів, відсотків.

"Сбербанк" назвав це рішення дискримінаційним і політично мотивованим. 28 березня російський "Сбербанк" оголосив про продаж всіх акцій українського дочірнього банку.

ПАТ «ВТБ БАНК» наважився на маніпулювання ринком з метою зменшення ціни викупу своїх акцій

ПАТ «ВТБ БАНК» наважився на маніпулювання ринком з метою зменшення ціни викупу своїх акцій

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація