Українська сіль за кілька місяців відвоювала частину російського ринку

Українська сіль за кілька місяців відвоювала частину російського ринку

Фото: УНІАН

Експансія вже стурбувала місцевих гравців.

Підприємство "Артемсіль" повертає у Росії втрачені позиції після заборони на постачання, яка діяла понад рік.

Як пише видання "Коммерсант" з посиланням на "Руспродсоюз", з травня підприємство експортувало в Росію понад 70 тисяч тонн солі, зайнявши майже 13,5% місцевого ринку.

У правлінні "Руспродсоюзу" вважають, що українська сіль ставить під загрозу окупність проектів російських виробників. Зокрема, йдеться про Тиретську солекопальню, який на 90% належить сину генпрокурора РФ Артему Чайці. Також у Росії ведеться будівництво заводів у Калузькій області, Тульській області, розширюються потужності "Уралкалія" та "Галіту".

Таким чином, на думку заступника голови правління "Руспродсоюзу" Дмитра Леонова, через ввезення української солі такі проекти стають ризикованими.

Крім "Руспродсоюзу", проти "Артемсолі" виступив також губернатор Оренбурзької області Юрій Берг. У червні він попросив президента Володимира Путіна призупинити ввезення продукції з України на російський ринок.

Своєю чергою, директор "Совекона" Андрій Сизов в поверненні "Артемсолі" в Росію бачить однозначний плюс для споживача, тому що розширення постачальників сприяє поліпшенню цінової пропозиції. Сумніви в якості продукції "Артемсолі" експерт вважає нелогічними, враховуючи, що дозвіл на відновлення поставок дало те ж відомство, що і забороняло їх.

Нагадаємо, "Артемсіль" у 2014 році була одним з найбільших гравців на російському ринку харчової солі з часткою 21%, проте через політичні міркування у січні 2015 року "Росспоживнагляд" призупинив ввезення продукції. Офіційне пояснення - претензії до якості.

Повʼязані теми:

Наступна публікація