Українські роботодавці готові платити гарні зарплати кваліфікованим кадрам

Українські роботодавці готові платити гарні зарплати кваліфікованим кадрам

Фото: УНІАН

На ринку праці є позитивна динаміка щодо зростання зайнятості та скорочення безробіття.

Роботодавці готові платити достойну зарплату кваліфікованим робітникам. На деяких позиціях пропонують понад 25 тисяч гривень на місяць. Про це повідомляє пресслужба Державного центру зайнятості.

"Роботодавцями в січні 2020 року подано до бази служби зайнятості 68 тисяч вакансій. За видами економічної діяльності найбільша кількість пропозицій роботи належала: переробній промисловості (18,5%), торгівлі та ремонту транспортних засобів (15,7%), транспорту (11, 3%), державному управлінню (8,0%), освіті (7,8%)", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що незмінною залишається тенденція високого попиту серед роботодавців на кваліфікованих робітників.

"За професійними групами найбільший попит серед роботодавців мали робітники з інструментом (22,4%), робітники з обслуговування, експлуатації устаткування та машин (16,3%), працівники сфери торгівлі та послуг (15,7%).  Це швачки, слюсарі-ремонтники, електромонтери, газозварники, водії автотранспортних засобів, оператори заправних станцій, трактористи, продавці товарів, кухарі, продавці-консультанти", - додали у центрі зайнятості.

Середня заробітна плата у вакансіях станом на 1 лютого становила 6724 грн. Водночас є пропозиції роботи із заробітною платою понад 20 тисяч гривень.

Професії, за якими розмір заробітної плати є найбільшим: технік-оператор електронного устаткування – 29 500; помічник керівника виробничого підрозділу – 25 000; забійник на відбійних молотках – 24 723; інженер з управління повітряним рухом – 23 480; зварювальник – 22 669.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні зросли зарплати у представників небезпечних професій. 

В Україні зросли зарплати у представників небезпечних професій – Економічні новини

В Україні зросли зарплати у представників небезпечних професій – Економічні новини

Повʼязані теми:

Наступна публікація