Український експорт волоського горіха суттєво знизився: названо причину

Український експорт волоського горіха суттєво знизився: названо причину

Фото: pixabay.com

Передусім різко впали обсяги постачання волоського горіха до Туреччини.

Українські експортери волоського горіха отримали найнижчий виторг за останні три сезони. В умовах пандемії коронавірусу попит на горіхи знизився.

Про це 24 листопада повідомляє EastFruit.

"Виторг від експорту українського волоського горіха в 2020 році знизився на 19% за перших 9 календарних місяців року. За цей період експорт горіха в шкаралупі та ядра волоського горіха приніс українським експортерам всього 60,9 млн дол., це найнижчий виторг за останні три сезони. Очевидно, що в умовах пандемії коронавірусу, попит на волоський горіх знизився", — йдеться у повідомленні.

Передусім різко впали обсяги постачання волоського горіха до Туреччини. Так, порівняно з минулим роком, обсяги постачань знизилися на 60%. Також істотно знизилися постачання до Білорусі, Греції, Румунії, Лівану, ОАЕ і Грузії. 

"Якщо ж говорити про країни, які наростили закупівлі волоських горіхів в Україні, то варто відзначити дворазовий приріст експорту до Нідерландів, а також зростання експорту українських горіхів майже на 90% до Німеччини і більш ніж на 80% — до Австрії. Набагато більше українських волоських горіхів стала закуповувати Польща. Збільшили імпорт Угорщина, Італія, Велика Британія і Казахстан", — зазначається у повідомленні.

Якщо ж оцінювати довгострокові тенденції, то серед лідерів за приростом імпорту з України — Німеччина, Білорусь, Австрія, Велика Британія, ОАЕ, Словенія і Хорватія. Водночас постачання українських волоських горіхів у Ірак, Італію й Азербайджан мають тенденцію до зниження.

Нагадаємо, на 260 тисяч тонн Україна збільшила імпорт картоплі  від початку 2020 року. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація