Український виробник влаштував "оглядини" вагона, який можуть закупити для маршруту "Київ-Відень"

Новий безпересадковий вагон почне курсувати від 10 грудня.

У Києві представили пасажирські купейні вагони, які можуть увійти до складу прямого потяга до столиці Австрії Відня. Цей міжнародний маршрут "Укрзалізниця" запускає від 10 грудня.

Вагони виготовили на Крюківському вагонобудівному заводі, що в Кременчуці на Полтавщині. Вони пристосовані як до ширини українських, так і вужчих європейських колій. Довжина вагона - майже 26 метрів. У ньому 11 пасажирських купе та одне службове. Загальна кількість місць – 22. Проте може зрости до 33 – завдяки трансформації вагона. Конструкційна швидкість становить 160/220 км. Термін служби - 40 років.

На Крюківському заводі повідомили, що "Укрзалізниця" ще не придбала такі вагони:

"Є ймовірність, що найближчим часом "Укрзалізниця" зможе вирішити питання придбання вагонів у вітчизняного виробника і запустить їх у міжнародному сполученні з європейськими країнами".

Зазначимо, що міжнародний безпересадковий вагон (не цілий поїзд) Київ – Відень прямуватиме через столицю Угорщини Будапешт. Уперше вагон вирушить у рейс із Києва 10 грудня, а зворотно з Відня – 11 грудня.

Безпересадковий вагон Київ – Відень курсуватиме цілорічно щоденно, уточнює "Укрзалізниця". Відправлення з Києва о 14:07, прибуття до Львова о 19:50. Далі зі Львова відправлення вагона о 21:00 та прибуття до Відня наступного дня об 11:21. Під час прямування територією України вагон також робитиме зупинки на станціях Стрий (о 22:04), Славське (23:04), Свалява (00:24), Мукачеве (00:49) та Чоп (01:37). За кордоном вагон, зокрема, робитиме зупинку в Будапешті о 08:20 за місцевим часом.

Зворотно з Відня безпересадковий вагон курсуватиме щоденно від 11 грудня, відправлення о 16:42 за місцевим часом та прибуття на станцію "Київ-Пасажирський" наступного дня о 17:11 за київським часом.

У вагоні 30 місць. Про вартість квитків поки що не повідомляють, але зазначають, що ціна може змінюватися залежно від курсу валюти в день придбання проїзних документів.

Нагадаємо, нині поїздами "Укрзалізниці" можна дістатися до таких європейських країн: Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина та Румунія. У літній період також можна подорожувати до Болгарії.

 

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація