Українську "дочку" російського банку хочуть продати з аукціону

Українську "дочку" російського банку хочуть продати з аукціону

Фото: УНІАН

На продаж виставлені майже 100% акцій.

28 серпня має відбутися аукціон фондової біржі ПФТС, на якому планують продати 5 млрд 80 млн 310 тис. 373 акції ПАТ "Промінвестбанк" (99,7726% статутного капіталу).

У повідомленні біржі сказано, що "відбудеться аукціон з продажу цінних паперів, на які звернено стягнення".

Ціна пакета акцій стартує від 532,1 млн грн.

Зазначимо, що 20 вересня 2018 року приватний виконавець виконавчого округу Києва K.Л. Каращук на підставі заяви ТОВ "Дайріс" відкрила виконавче провадження з примусового виконання ухвали Апеляційного суду Києва від 5 вересня 2018-го щодо стягнення акцій ПАТ "Промінвестбанк" на користь компанії "Дайріс" з групи "Приват" Ігоря Коломойського і партнерів. Про це пише FinClub.

Торік у травні Третейський суд в Гаазі ухвалив, що Росія повинна відшкодувати низці українських компаній збитки в розмірі 159 млн доларів - через анексію Криму. Позов подали колишній керівник "ПриватБанку" Олександр Дубілет, а також 18 компаній, що пов'язані з ексвласниками банку або "ПриватБанком".

На виконання цього рішення 5 вересня 2018 року Апеляційний суд Києва своєю ухвалою заарештував акції українських "дочок" російських банків.

Наприкінці січня 2019 року Верховний суд України наклав арешт на акції "Промінвестбанку", "Сбербанку" і "ВТБ Банку" – усі вони належать Росії як державі. Також цим фінустановам заборонили відчужувати рухоме і нерухоме майно, що "належить боржнику - Російській Федерації".

У червні 2019 року російський державний "Внєшекономбанк" (йому належали 99,7726% акцій "Промінвестбанку") подав проти України позов до арбітражу Торгової палати Стокгольма. У позовній заяві йдеться, що, мовляв, Україна порушила міжурядову угоди щодо заохочення і взаємний захист інвестицій від 1998 року.

 

Верховний суд України дозволив арештувати активи російських банків

Верховний суд України дозволив арештувати активи російських банків

Повʼязані теми:

Наступна публікація