"Укрексімбанк" купить 30 американських тепловозів для передавання в лізинг "Укрзалізниці"

"Укрексімбанк" купить 30 американських тепловозів для передавання в лізинг "Укрзалізниці"

Фото: Getty Images

Сума угоди становить 140,4 мільйона доларів.

"Державний експортно-імпортний банк України" уклав угоду з ТОВ "Джиі Україна" на купівлю локомотивів GE TE33AC виробництва американської компанії General Electric Company.

Інформація про це розміщена в системі "Проззоро".

Банк планує передати ці локомотиви у фінансовий лізинг "Укрзалізниці". Загальна вартість угоди становить 140,4 млн доларів. Планують купити 30 локомотивів. Тобто кожен коштуватиме 4 млн 680 тис. доларів.

Локомотиви мають поставити до 28 лютого 2019 року. Проте передбачена пролонгація угоди.

Засновником ТОВ "Джиі Україна" є нідерландська компанія "Дженерал Електрик Інтернешнл (Бенілюкс) Б.В.", директор -  В'ячеслав Феклін.

Раніше виконувач обов'язків голови правління "Укрзалізниці" Євген Кравцов анонсував, що протягом 2018 року та першого кварталу 2019-го в Україні з’являться 30 тепловозів, перший з яких має приїхати восени. Частка українських запчастин складе 10%. Також буде створено сервісний центр. Про це пишуть "Наші гроші".

У "Прозорро" немає даних щодо інших можливих угод між "Укрзалізницею" та "General Electric (GE) Transportation" в рамках великого контракту на 1 млрд доларів, укладеного компаніями 23 лютого.

Нагадаємо, за останнім контрактом "General Electric" та Індії, американський виробник має поставити 700 тепловозів потужністю 4500 к.с. і 6000 к.с.  за середньою ціною 3,7 млн доларів. Тобто частина цих тепловозів є більш потужними, ніж ТЕ33А для України з потужністю 4560 к.с., але їхня ціна для Індії все одно значно менша, ніж для України.

Раніше повідомлялося, що "Укрзалізниця" підписала контракт на закупівлю потягів, гроші за які підуть до Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація