"Укргазвидобування" через суд розриває контракти зі всіма партнерами

"Укргазвидобування" через суд розриває контракти зі всіма партнерами

Фото: Фото Івана Гребенюка/ТСН

Загалом розглядається вісім позовів.

Газовидобувна компанія ПАТ "Укргазвидобування" подала вісім позовів щодо розірвання контрактів спільної діяльності на всіх своїх партнерів.

Як повідомляє DT.UA, сім справ розглядається в українських судах, а позов щодо розірвання угоди з "Карпатигазом" - у Стокгольмському арбітражі, як це передбачено угодою.

Голова правління ПАТ "Укргазвидобування" Олег Прохоренко повідомив виданню, що за позовами до чотирьох компаній судові рішення прийняті на користь "Укргазвидобування".

"Наші основні аргументи, якщо коротко, практично у всіх судових спорах — невиконання учасниками договорів спільної діяльності взятих на себе зобов'язань. (...) За чотирма позовами про розірвання договорів спільної діяльності є рішення судів на нашу користь", - зазначив Прохоренко.

Зазначимо, що в "Укргазвидобуванні" протягом останніх місяців проводяться постійні перевірки та обшуки, арештовуються рахунки. Детективи НАБУ та прокурори САП розслідують участь газової компанії у так званих "схемах Онищенка".

Нагадаємо, у червні Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура заявили про викриття організованого злочинного угруповання, яке заподіяло шкоду державі у розмірі понад 3 млрд грн у результаті спільної діяльності на підставі угод, укладених з ПАТ "Укргазвидобування". Організатором корупційної схеми, за даними НАБУ, є народний депутат Олександр Онищенко.

5 липня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Онищенка. Але до того він, користуючись депутатською недоторканністю, виїхав з України. Наразі Онищенко перебуває у Лондоні. У справі були затримані інші фігуранти, станом на середину серпня було заарештовано рахунків та майна на 700 мільйонів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація