"Укрнафта" відзвітувала про мільярдні збитки

"Укрнафта" відзвітувала про мільярдні збитки

Фото: УНІАН

Компанія винна в держбюджет понад 10 мільярдів гривень.

За підсумками 2015 року одна з найбільших нафтогазовидобувних компаній України "Укрнафта" завершила із чистим збитком у 4,9 млрд грн.

За результати роботи дев'яти перших місяців минулого року це підприємство показало чистий прибуток у 4,5 млрд грн. Про це пише "Економічна правда" з посиланням на джерело в Кабміні. Дебіторська заборгованість компанії становить 14 млрд грн.

Водночас заборгованість ПАТ "Укрнафта" перед державним бюджетом станом на 1 січня 2016 року становила 10,4 млрд грн. Борг сформувався переважно за рахунок несплати самостійно задекларованих сум рентних платежів, а також ПДВ і податку на прибуток. При цьому дебіторська заборгованість становить 18,676 млрд грн.

Раніше керівник "Укрнафти" Марк Роллінс заявляв, що підприємство розрахується з держбюджетом за податковими боргами після покриття газової, дебіторської заборгованості перед компанією.

Фінансовий звіт "Укрнафти" за 2015 рік / Фото: Економічна правда

Фінансовий звіт "Укрнафти" за 2015 рік / Фото: Економічна правда

Зазначимо, що "Укрнафта" – одна з найбільших нафтогазовидобувних компаній України. Частка товариства у загальному видобутку нафти з газовим конденсатом в Україні в 2014 році складала 69,2%, частка у загальному видобутку газу – 8,6%. Також підприємство володіє однією з найбільших в Україні мереж АЗС. 50% + 1 акція компанії належить НАК "Нафтогаз України".

Повʼязані теми:

Наступна публікація