"Укртрансгаз" закачав до підземних газосховищ рекордний за 5 років обсяг блакитного палива

"Укртрансгаз" закачав до підземних газосховищ рекордний за 5 років обсяг блакитного палива

Фото: Associated Press

На чотирьох українських ПСГ виконано план з накопичення газу і припинено його закачування.

Україна накопичила більшу частину обсягу газу, який необхідний для опалювального сезону.

Про це повідомили у пресслужбі "Укртрансгазу".

"Укртрансгаз припинив закачування блакитного палива вже на чотирьох (з десяти) підземних газосховищах у зв’язку із досягненням планових обсягів на 2019 рік – на Солохівському ПСГ, Червонопартизанському ПСГ, Пролетарському ПСГ, Краснопопівському ПСГ", - йдеться у повідомленні.

За даними компанії, станом на 21 серпня запас газу в українських ПСГ складає 17,4 млрд кубометрів газу, що є найбільшим показником від 2012 року.

Фото: Укртрансгаз

"Режим закачування триває на шести інших газосховищах у середньодобовому обсязі 75 млн куб. м - на Більче-Волицько-Угерському ПСГ, Угерському ПСГ, Дашавському ПСГ, Богородчанському ПСГ, Опарському ПСГ та Кегичівському ПСГ", - додали в "Укртрансгазі".

Також зазначається, що загалом до початку опалювального сезону необхідно накопичити в ПСГ не менше 20 млрд кубометрів газу. Це дасть можливість Україні пройти наступний осінньо-зимовий період навіть із врахуванням повної зупинки "Газпромом" транзиту від 1 січня 2020 року.

"Технічне забезпечення процесу закачування природного газу до ПСГ є одним з основних завдань під час підготовки до опалювального сезону 2019/2020. Наразі більше 270 компаній користуються послугами "Укртрансгазу" зі зберігання обсягів газу в ПСГ як в звичайному режимі, так і в режимі митного складу. Порівняно з минулим роком кількість таких компаній збільшилась на 40%", - резюмували у компанії.

Раніше повідомлялося, що Україна і Молдова отримуватимуть газ із Румунії. Країни погодили схему, котра забезпечить державі 1,5 млрд кубометрів палива на рік.

Повʼязані теми:

Наступна публікація