"Укрзалізниця" запускає електронну систему розподілу порожніх вантажних вагонів

"Укрзалізниця" запускає електронну систему розподілу порожніх вантажних вагонів

Фото: УНІАН

База буде доступна на сайті перевізника.

У середині грудня "Укрзалізниця" почне тестувати автоматизовану систему розподілу порожніх вантажних вагонів.

"Не приховуємо – це робиться для того, щоб нівелювати сумнозвісний "людський фактор". Інше завдання – звести до мінімуму порожній пробіг і простої, визначити оптимальний маршрут для вагона, забезпечивши максимальний дохід від перевезення вантажу. Окрім економічних, змушені передбачити можливість застосування організаційних критеріїв. Наприклад, за наявності державної програми із забезпечення вугіллям, спочатку задовольняються такі заявки, потім відбувається розподіл між іншими", – зазначив у Facebook керівник "Укрзалізниці" Войцех Балчун.

Система не буде сама автоматично розподіляти вагони, але пропонуватиме вигідні, перш за все, за місцеперебуванням, маршрутом тощо.

"Диспетчер може запропонувати свій варіант, якщо він не задоволений пропозицією системи. Але тут йому треба буде бути готовим згодом пояснити своє рішення на відповідність заявленим критеріям", – уточнив Балчун.

Електронну базу вантажних вагонів із деталізацією за станціями розмістять на сайті "Укрзалізниці".

"Така інформація вже зараз є по зерну, руді, будівельних матеріалах та вугіллю. Перша черга системи буде випробувана на "цементовозах" та "критих" вагонах. Це приблизно 10% від парку, що управляється філією "Центр транспортної логістики". У разі позитивного результату поступово переведемо на "автомат" управління всіма іншими видами вагонів. Наступними тут підуть "зерновози". Впровадження цієї системи – суттєва спроба врегулювати проблему дефіциту рухомого складу. Однак, наша стратегія – максимально і в стислі терміни поповнювати всіма доступними нам можливостями вагонний парк "Укрзалізниці", – наголосив Балчун.

Раніше повідомлялося, що "Укрзалізниця" щодня губить тонни зерна і руди через діряві вагони.

Повʼязані теми:

Наступна публікація