"Укрзалізницю" можуть поділити на три-п'ять компаній - Лещенко про "ідеальний план" реформи

"Укрзалізницю" можуть поділити на три-п'ять компаній - Лещенко про "ідеальний план" реформи

Фото: УНІАН

Водночас цілий рік "Укрзалізниця" не може створити хоча б одну окрему вертикаль.

Акціонерне товариство "Укрзалізниця" можуть поділити на три-п'ять спеціалізованих вертикалей. Так виглядає ідеальний план реструктуризації.

Про це 9 липня повідомляє член наглядової ради компанії Сергій Лещенко в інтерв'ю "Інтерфакс Україна". 

"У плані реструктуризації "Укрзалізниці" обговорюється анбандлінг компанії - є різні підходи, які передбачають створення від трьох до п'яти вертикалей. Вантажо- і пасажироперевезення, інфраструктура, ремонтна вертикаль і вертикаль непрофільних активів. Але це, звичайно ж, ідеальний план", - сказав Лещенко.

Водночас, за його словами, "Укрзалізниці" вже рік не вдається виділити в окрему компанію хоча б пасажирську вертикаль і перестати її субсидувати за рахунок вантажоперевезень.

Як зазначає член наглядової ради, УЗ перебуває у несприятливих умовах, за що йому дуже прикро. "Ми потрапили в якусь центрифугу, коли нам одночасно потрібно і антикризову програму приймати, і компанію реформувати". - зазначив він.

В "Укрзалізниці" планують також "максимально оптимізувати" закупівлі, штат, видаткову частину, каже Лещенко. "Нехай навіть від цього виграють не всі - хтось отримає більше замовлень, хтось закриється або буде звільнений. Але в цілому компанія повинна залишитися у виграші. І багато в чому це буде залежати від нового глави компанії", - додав він.

Нагадаємо, колишній прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявляв, що новий Кабмін планує розділити "Укрзалізницю" на три частини та продати приватним інвесторам. УЗ, тим часом, почала готуватися до цього і заявила, що до кінця 2019 року підготують план реструктуризації.

Повʼязані теми:

Наступна публікація