Уряд домовляється з МВФ про нову ціну на газ для населення – Гройсман

Уряд домовляється з МВФ про нову ціну на газ для населення – Гройсман

Фото: unian.net

Зміну тарифу планують провести від 1 квітня.

Кабмін узгоджує з Міжнародним валютним фондом нову формулу, відповідно до якої будуть визначати вартість газу для населення. Новий тариф мають запровадити від 1 квітня.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман каже, що він виступає за справедливе формування цін на газ, яке не допускає жодних корупційних проявів у цій сфері. Про це глава уряду сказав під час брифінгу, передає УНІАН.

"Є питання, щоб вирівняти ціну комерційного газу і газу для населення, і ми працюємо з МВФ. Я з деякими питаннями не згоден, я вважаю, що має бути справедливе формування ціни в Україні, і ми повинні так побудувати ціну, щоб не було жодних корупційних проявів", - зазначив Гройсман.

Він додав, що уряд повинен забезпечити систему захисту людей від можливого зростання вартості газу.

Раніше президент Петро Порошенко сказав, що уряд готовий врегулювати ціну на газ відповідно до вимог МВФ, які передбачають встановлення ціни на рівні собівартості та витрат на транспортування. Встановлення ринкової ціни на газ є обов'язковою умовою продовження співпраці України і МВФ, тобто виділення чергових траншів кредиту.

24 січня Порошенко і директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард за результатами зустрічі на Всесвітньому економічному форумі в Давосі (Швейцарія) заявили про узгодження заходів щодо завершення четвертого перегляду програми співпраці і виділення країні п'ятого траншу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація