Уряд заборонив призначати субсидії одночасно за місцями реєстрації та фактичного проживання

Уряд заборонив призначати субсидії одночасно за місцями реєстрації та фактичного проживання

Фото: УНІАН

Рішення ухвалили без обговорення.

Кабінет міністрів дозволив під час призначення субсидії на оплату комуналки враховувати доходи за два попередні квартали і заборонив призначати субсидії одночасно за місцем реєстрації та місцем фактичного проживання.

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду, передає "Інтерфакс-Україна".

Зокрема, тепер субсидія призначається виходячи із середньомісячного сукупного доходу домогосподарства не за 4 квартали як було раніше, а за 2 попередні.

Також уряд визначив, що субсидія не може призначатися одночасно за місцем реєстрації і за місцем фактичного проживання.

Кабмін встановив, що субсидія не призначається на наступний період, якщо є двомісячна заборгованість за послуги ЖКГ в сумі понад 340 грн.

Тим часом було прописано необхідність громадян, які отримують субсидію, протягом місяця проінформувати орган соцзахисту про закінчення терміну реєстрації місця перебування.

Нагадаємо, в уряді назвали терміни виплати компенсаційУкраїнці, які опалюють своє житло газом чи завдяки електроенергії та отримували субсидії в минулому опалювальному сезоні, повинні до 1 вересня подати в органи соцзабезпечення заяви про отримання цих коштів. Суми будуть до 700 грн.

Виплати самих компенсацій проведуть не раніше кінця жовтня чи на початку листопада, приблизно з початком нового опалювального сезону. Про це сказав міністр соціальної політики Андрій Рева, передає "Інтерфакс-Україна".

Загальну суму, яку планують використати на монетизацію субсидій, становитиме 1,3 млрд грн. Загалом скористатися правом на отримання компенсацій можуть близько двох мільйонів українських сімей.

Що варто знати про субсидії на наступний рік

Що варто знати про субсидії на наступний рік

Повʼязані теми:

Наступна публікація